Snídaně, svačiny
Tapiokový pudink: 25g tapiok.perel ,propláchnou,namočit ve 75ml vody, po nabobtnání dát do kastrůlku, osladit,přidat skořici nebo kůru z citrusů, 75ml mléka(rostlinné,živočišné,
Miliónová kaše...Proč miliónová? Protože vločkovou kaši si připravíte na milión způsobů Prostě ráno vstanu a když si chci dát kaši, vyštráchám, na co mám zrovna chuť.oříšky,med,suš.ovoce,
Krupička...z rýž.krupice,s carobem, oříšky a lžící kokos.másla na ozdobu:)
Jednoduché.Večer "nahrkáš" do skleničky a druhý den je vystaráno:)V tomto případě jednoduše prostřídávat vločky,bílý jogurt,trošku medíku a rozmačkané ovoce s chia
Z buchtiček nevyhazuji nikdy "odkrojky" -nevíte,kdy se budou hodit...Pokud upeču víc,než bych v dohledné době sním,porcuji do mrazáku. Ono večer sáhneme do zásob a ráno snídáme. Taky jde takhle pěkně že zbytků udělat prokládaný dezertík s ovocem,jogurtem či tvarohem. ..
A co na rychlovku spíchnout na tu snídani?No,tak si dáme řecký jogurt, 1lžíci psyllia,1lžíci chia semínek a ovoce:) ...a kdo nutně potřebuje ten jogurt osladit, stevii či med.
Domácí skořicové čtverečky: 3/4 hrnku rozmixovanych oves.vloček,1/4 hrnku pohankové mouky,2lžíce ořechového másla,3lžíce hustého jogurtu,lžíce medu,lžička skořice,lžička koření medový perník,na špičku nože soda,špetka soli...Vypracujeme pevné těsto,rozválíme nezi dvěma papíry na pečení.Nožem nakrájíme čtverečky,lehce potřeme kokos.olejem a posypeme skořicí.Dáme péct na cca 175'C dozlatova.Vytáhneme a jakmile trošku schladnou,nalámeme:)
JÁHLOVÁ KAŠE NA LEPŠÍ TRÁVENÍ
- šálek uvařených jáhel
- mléko
- med
- 2 lžíce máku
- hrst sušených švestek
Med dle chuti, mák a trochu mléka svaříme a spolu se švestkami vmícháme do předem uvařených jáhel ve vodě.